vrijdag 19 oktober 2012

Recept citroenmelisselimonade

Goedemiddag! =D

Hier ben ik terug om eventjes te komen piepen.
Zoals eerder beloofd, vorige keer ben ik eens geen foto's vergeten trekken van de citroenmelisselimonade en bij deze dus ook wat meer uitleg over het hoe.


Exacte hoeveelheden heb ik niet, maar dat is smaakafhankelijk dus proberen maar! Hier is het potje citroenmelisse, dat is de hoeveelheid die ik gebruikte:



Het witte dat erbij zit is de suiker. Ja ik weet het, citroenmelisse moet je afplukken vòòr de bloei theoretisch maar heb er me niets van aangetrokken neh :-p

Dus doe er maar meteen al wat suiker bij, de suiker absorbeert het sap al wat. Nadien kook je, ik nam een halve liter, water. Ge kapt de citroenmelisse met suiker in het hete water (dat ondertussen van het vuur af staat) eventjes roeren zodat de blaadjes onderliggen en dan deksel toe (etherische olie, ookal zit er niet veel in, niet laten verdampen). Het ruikt al citroenmelisse in de keuken!

Ik laat het dan een nachtje staan en de dag nadien gaat alles door een doek (op kot had ik enkel een ordinaire propere (! :-p) zakdoek voor handen):




Doek goed uitwringen en nadien het sap van een citroen toevoegen. Aanlengen met al dan niet bruisend water. Probeer met beetjes en proef telkens wat. Als je meer limonade wil is het wiedes dat je meer citroenmelisse en citroensap gebruikt.

Wat ik ook al gedaan heb is wat honing eraan toevoegen, maar dat kwam niet zo goed want die komt dan beneden in de kan te liggen. Bij het kokende water doen is geen optie want de enzymen zijn foetsjie bij temperaturen hoger dan 40°C! Een beetje stevia heb ik wel al laten meetrekken met de citroenmelisse, is ook een optie ^^

Dit was het resultaat dan (juist op tijd voor ik naar de (om het chique te zeggen) housewarming ging):


De limonade was direct op, iedereen een glas en hij werd zeker gesmaakt!
Wel best altijd eerst eens zeggen dat sommige mensen allergische reacties hebben voor citroenmelisse, eerst even laten proeven je weet immers nooit...

En niet veel voor nodig, even een lijstje:
- citroenmelisse (duuuh!)
- suiker
- water
- citroen

En vanavond vertrek ik voor een weekendje naar DISNEYLAND PARIJS!! 


Oké, dié reactie is overdreven.. :-p Maar toch, lekker spannend! Ben er nog nooit geweest!



4 opmerkingen:

  1. Hmmm, lekker citroenmelisselimo!
    Veel plezier in Disneyland en doe Mickey maar de groetjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat receptje sla ik op! Ben gek van zelfgemaakte sapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel plezier met de familie Duck en aanverwanten. Groeten Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt lekker gezond! En aah wat leuk Disneyland, veels plezier!

    BeantwoordenVerwijderen