vrijdag 14 september 2012

Pasta met zalm3kazentomatenroomsaus

Deze week heb ik samen met m'n liéfste lieverd gekookt, en dit was het resultaat (nog net op tijd een foto kunnen nemen, mijn bord was al een rommelboeltje :-p) =>


Mjàm! We dachten eerst te veel saus te hebben en nog voor een dag extra eten dus. Hih, maar eigenlijk hebben we gewoon nog wat pasta extra gekookt ^^

Hoe maken? Eerst de zalm bakken. We hebben volkoren pasta gebruikt, 12 minuten koken dus zet dat maar direct in broebelende pot nadat de zalm gaar is!
Dan de tomaten ontpellen (tomaten eventjes in het borrelende water voor de pasta erin zit, en dan pellen maar!), in kleine stukjes doen, en in een pan - op een gemiddeld vuurtje.  Als ze warm zijn, room bijdoen (ik heb geen hoeveelheden, volg je gevoel maar :-p). Wat kaas hebben we er ook bij gedaan, niet zo superveel, maar toch 3 soorten! Zalm in stukjes doen (volg de contouren van de zalm, niet te kleine stukjes dus) en erbij kappen. Dan beetje laten doorsudderen in de pan, dat het niet te loperig wordt, maar ook niet te droog dus hou het in de gaten.
Eens de pasta gekookt, bij mekaar doen en klaar is Kees! Aja, wat kruiden kunnen er ook bij natuurlijk! Bij ons was het een beetje peper en zout.
We hebben het nog wat afgewerkt met fijngestampte okkernootjes en notensla. (Eerst was de notensla afwerking, maar was echt wel fris daarbij, dus nadien nog wat extra bijgenomen ^^)


Smakelijk!! =D



Oh ja, de dag nadien zag ik dit staan in de krant:http://www.hln.be/hln/nl/6276/Overbevissing/article/detail/1499253/2012/09/11/Alarmerende-toename-gebruik-pesticiden-in-zalm.dhtml
Echt stom... maar het had toch gesmaakt de dag ervoor! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten