maandag 9 januari 2012

Knoflook

Jeeej! Vandaag zijn de 2 examens goed verlopen!
En dan gaan we nu verder met...
Knoflook - Allium sativum L.


Knoflook -
Allium sativum L.
De Latijnse naamgeving: 

Allium komt van het Latijnse olere = geur verspreiden, of van het Keltische All = brandend (scherpe smaak).

De Nederlandse naamgeving:
Knoflook komt van het Middelnederlands Cloflooc. Clof is gespleten bol; looc komt van lok door de gelijkenis van de samengevouwen gebogen schillen met haarlokken.

Hij zit in de Leliefamilie - Liliaceae.

Knoflook staat hard gekend om zijn bloeddruk- en cholesterolverlagende werking.

Moest je dus last hebben van te hoge bloeddruk of te hoge cholesterol, doe gerust een paar teentjes knoflook bij de soep of bij de spaghetti enz...
Maar opgelet! Dan wel de kat of de hond de overschot niet later opeten, want voor deze dieren is knoflook giftig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten